Den Röda Tråden

Finns det en röd tråd i ditt liv? Försöker se den i mitt eget.
Museidirektören är eftertänksam idag (som alla andra dagar).
På svensk Wikipedia hittar jag:
Uttrycket den röda tråden lär ha använts första gången av Johann Wolfgang von Goethe i hans verk Wahlverwandschaften (1809), der rote Faden, och som egentligen anspelade på den rödfärgade tråd som fanns intvinnad i visst tågvirke (rep) tillhörande engelska marinen. Det var endast marinen som hade tillåtelse att tvinna in den röda tråden. Den som ertappades med sådant tågvirke civilt, kunde anses ha stulit det och dömdes till stränga straff.
Idag används uttrycket mest positivt, symbolisk för något som alltid är med oss, nånting konsekvent.
Textilier har varit en konstant i mitt liv. Skapande likaså. Bra. Sen brickband. Och när jag läste om en utställning där man kunde lämna in ett konstverk där 10 meter röd tråd måste ingå, tvekade jag inte!
Oskarshamns Kulturhus (bibliotek/konsthall) bjöd in till vernissage den 16 november 2019, och det var kul att se den energi och kreativitet som präglade utställningen. 80 verk var det. 1 av dom var mitt.
Såklart blev det ett ÖLANDs#brickband med röda rutor på ‘kvarnvingarna’. Eftersom det var tråd/garn över, sydde jag en liten rödhårig docka Alvilda från Alvaret. Jag tror faktisk det var hon som uppfann brickbandet…..
Bilder från öppningen. Utställningen kan ses fram till 25 januari 2020.

På brickbandet har jag skrivet:
Vem uppfann brickbanden?
En praktisk, djärv, kreativ kvinna!
Hon tog vad hon hade hemma.
‘When the winds of change blow,
some people build walls
others build windmills’

Jag har också satt på en liten logga jag har satt ihop:

På ett sätt vill jag ta brickbanden till en högre nivå, så det känns väldigt bra att några nu är med på konstutställning!!
Hälsning Museidirektören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *