Vi jobbar på det!

REÖPPNING OM 1 VECKA

Det är fantastiskt kul – och lite stressande på samma gång. Vi når det, men det ska ju se fint ut 🙂
Lokalen som brickbanden ska hänge i, är mycket bra, och kanske 4x storleken på husvagnen som ändå rymde alla band.
Med vanliga väggar o stora ytor, finns det plötsligt plats för annorlunda lösningar och kreativitet! Vi vill visa att brickband är så mycket mera, och att mycket annat går att hänga upp i brickband.
Medan jag hänger upp en gitarr i brickband – och skapar anslagstavlor av brickor – till och med gör brickband av slipsar (!) tänker jag på min nästa bok ‘Inred med brickband’, haha.. I alla fall vill museet vara levande och stimulera kreativitet – ja, bara INSPIRERA!
Upphängning av ett par band i en persiljekvarn var dagens största utmaning. Annars är banden snälla o vill samarbeta. Men inte alltid persiljekvarnar..

Länge innan allt detta, var museidirektören gift med en ingeniör i Danmark. Han köpte en gammal lägenhet i Köpenhamn (vi hade samtidigt Malenes kulturhus på ön Bogø). Lägenheten hade inte renoverats, eller ändrats, på många år. Köket – originellt från 1930 – var kvar. Jag tyckte det var synd att bryta ner det, det tyckte inte ingeniören, men jag fick lov att behålla dom gamla köksluckorna + -lådor. Genom alla besvärliga flytt – och även om jag har bott i husvagn – har jag sett till att denna trasiga samling, 10 st, har följt med. Annat värdefullt har säkert gått forlorat, but not this!
Nu kommer dom till fin användelse som rekvisita att hänga band på, luckorna, som småväggar. Jag har limmat på tapet i ‘rutorna’, det ser fint ut. Sedan hänger brickbanden ovanpå. Lådorna är bra att ha brickor i.

Detta, och mycket mer, kan du se om du dyker upp på det NYA brickbandmuseet under Ljus På Kultur-veckan.
Våra öppettider är:
Lördag 26 okt kl 14-16 (koncert kl 15) – GRANDE OPENING!
Söndag 27 okt kl 11-16
Torsdag 31 okt kl 13-18
Fredag 1 nov kl 13-18
Lördag 2 nov kl 11-16
Söndag 3 nov kl 11-16

Vi har beställd nya reklamvykort, det känns som julafton för en museidirektör att posten den 24 (oktober) levererar!

Vi kommer ha öppet året om, ring om du vill titta förbi!
Maggie & Malene

(museiintendent+museidirektör)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *